Digitalt läromedel för NO - Ugglans NO

Publicerat den 23 november 2018

I detta inlägg tipsar vi om Ugglans NO, som är ett digitalt läromedel för högstadiet. Upphovsmannen är Oskar Uggla, som är lärare på Södermalmsskolan i Stockholm. Han skriver:

"Ugglans NO började som ett hobbyprojekt i ett försök att effektivisera min undervisning. Det var en bra utmaning för mig och mina elever uppskattade det så därför har det fortsatt. Det har också varit väldigt roligt att testa pedagogiska idéer och få den ärliga feedback som man kanske endast kan få av tonåringar. Vinsterna med Ugglans NO har varit många. Framförallt har jag kunnat forma undervisningen så den passat mig och mina klasser. Att slippa allt strul och administration med traditionella läromedel har underlättat. Det digitala arbetssättet har givit undervisningen en trovärdighet gentemot eleverna och en transparens gentemot hemmet."

Ugglans NO

Här hittar du Ugglans NO

Passa på att kolla in Skolhumor, som också finns på Ugglans NO!

Om skribenten Oskar Uggla

"Jag är legitimerad lärare i Matte, teknik och NO 4-9 och har snart 20 års erfarenhet i bagaget. Efter drygt 10 år på Adolf Fredriks musikklasser rumsterar jag nu på Södermalmsskolan. För 4 år sedan blev jag Aretemeriterad och 2016 utsågs jag till årets lärare i Stockholms stad."

Oskar Uggla