Jeans for Africa - Ett spännande projekt på Skapaskolan, del 2

Publicerat 19 oktober 2020

I vårt förra inlägg berättade vi om vårt arbete för en hållbar bomullskonsumtion. I projektet Jeans for Africa säljer vi, som går i åttan på Skapaskolan, begagnade jeans och upplyser människor om vilka konsekvenser vår klädkonsumtion får för framtiden. Det har gått jättebra hittills och vi fortsätter att jobba vidare.

Den nionde november har 14 elever från klassen fått äran att sitta i panelen och publiken på hotell Clarion Sign. Där har vi möjligheten att träffa hållbarhetschefer från SWECO och Vattenfall för att diskutera de globala målen, vårt projekt och framtiden. Dessutom kommer diskussionen också att sändas digitalt för de som inte har möjlighet att vara på plats.

Vi har stora förhoppningar på detta möte. Vi hoppas att vi tillsammans ska komma fram till en hållbar plan för framtiden. Kanske kan vi komma fram till något att föreslå politiker och regeringen i hopp om förändring? Jag hoppas att vi kan få fram budskapet att alla kan hjälpa till att påverka och förändra om de så vill. Om Skapaskolans klass 8 kan så kan ni också!

Det känns fantastiskt att vi och vårt projekt Jeans for Africa är inbjudna till detta! Det här blir ett sätt för oss att verkligen göra skillnad!

Länkar

Hemsida: https://jeansforafrica.com/

Instagram: @jeans4africa

Insamling: https://insamling.wateraid.se/fundraisers/jeans-for-africa