Material som kan vara intressant för dig


Tema. Sex & statistik för högstadiet Årskurs: 7-9 Ämne: Historia, Samhällskunskap, Svenska

Media Smart – läromedlet för källkritik, reklam och media Årskurs: Gymnasiet Ämne: Företagsekonomi, Praktiska & Estetiska, SO, Svenska

5. Skogsbruk, individ och samhälle Årskurs: 7-9 Ämne: Geografi, Samhällskunskap

Delta i Aktion Julklappen

  • Koppling till läroplan: LGR11

Aktion Julklappen är en älskad tradition, där svenska skolbarn får chansen att prata om livsfrågor, barns rättigheter i världen och själva få visa solidaritet genom att skicka en julklapp till barn i östra Europa. Lärorikt, roligt och konkret – häng med på årets Aktion Julklappen!

Idén bakom Aktion Julklappen är lika enkel som snillrik. Barn i Sverige slår in julklappar med personliga hälsningar. Julklapparna lämnas till speciella uppsamlingsställen och fraktas sedan vidare till barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Här bor många av Europas fattigaste barn – och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse.

Nu görs Aktion Julklappen ännu bättre. Läkarmissionen har tagit fram ett skolmaterial som blandar teori med praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter samt solidaritet med svaga och utsatta. Materialet vänder sig till årskurs 1–3 och 4–6 och är anpassat efter skolans kurs- och läroplaner. Du hittar dem längre ned på sidan under "Relaterade material".

OBSERVERA ATT AKTION JULKLAPPEN ÄR AVSLUTAD FÖR DENNA GÅNG! VÄLKOMMEN TILLBAKA 2018!

På Läkarmissionens webbplats (länk nedan) hittar du även anmälningsformulär, inspirationsmaterial, filmer och praktisk information. 

Paketen lämnas in mellan den 1–18 november, så tänk på att börja i tid! Aktion Julklappen förenar teori och praktik på ett spännande och engagerande vis!

Så här gör du för att vara med i Aktion julklappen

  • Ämne Religion, Samhällskunskap, SO, Ämnesövergripande
  • Årskurs 1-3, 4-6
  • Tema Barns rättigheter, Mänskliga rättigheter
  • Avsändare Läkarmissionen
  • Externt material
Hur du använder detta material: