Material som kan vara intressant för dig


Den goda jorden Årskurs: 7-9 Ämne: Biologi

Ekomellis - Prata eko i skolan Årskurs: 1-3, 4-6 Ämne: Hem- och konsumentkunskap, NO, SO, Ämnesövergripande

Mobbning på arbetsplatsen Årskurs: Gymnasiet Ämne: Samhällskunskap, SFI, SO, SYV, Ämnesövergripande

Delta i Aktion Julklappen

  • Koppling till läroplan: LGR11

Aktion Julklappen är en älskad tradition, där svenska skolbarn får chansen att prata om livsfrågor, barns rättigheter i världen och själva få visa solidaritet genom att skicka en julklapp till barn i östra Europa. Lärorikt, roligt och konkret – häng med på årets Aktion Julklappen!

Idén bakom Aktion Julklappen är lika enkel som snillrik. Barn i Sverige slår in julklappar med personliga hälsningar. Julklapparna lämnas till speciella uppsamlingsställen och fraktas sedan vidare till barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina. Här bor många av Europas fattigaste barn – och här är en julklapp från Sverige en väldigt uppskattad händelse.

Nu görs Aktion Julklappen ännu bättre. Läkarmissionen har tagit fram ett skolmaterial som blandar teori med praktik kring frågor om värdegrund, barns rättigheter samt solidaritet med svaga och utsatta. Materialet vänder sig till årskurs 1–3 och 4–6 och är anpassat efter skolans kurs- och läroplaner. Du hittar dem längre ned på sidan under "Relaterade material".

På Läkarmissionens webbplats (länk nedan) hittar du även anmälningsformulär, inspirationsmaterial, filmer och praktisk information. 

Paketen lämnas in mellan den 1–18 november, så tänk på att börja i tid! Aktion Julklappen förenar teori och praktik på ett spännande och engagerande vis!

Så här gör du för att vara med i Aktion julklappen

  • Ämne Religion, Samhällskunskap, SO, Ämnesövergripande
  • Årskurs 1-3, 4-6
  • Tema Barns rättigheter, Mänskliga rättigheter
  • Avsändare Läkarmissionen
  • Externt material
Hur du använder detta material: