Material som kan vara intressant för dig


Att förstå sin omvärld och sig själv Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: Geografi, Historia, Religion, Samhällskunskap

Om vatten, kretslopp och ekosystem Årskurs: 4-6 Ämne: Biologi, Geografi, Kemi, Teknik

Innan du laddar ner Om vatten, kretslopp och ekosystem så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Film "Jordbrukets historia" Årskurs: Förskola-Förskoleklass, 1-3, 4-6 Ämne: Hem- och konsumentkunskap, NO, SO, Ämnesövergripande

Geoskolan

  • Koppling till läroplan: LGR11 och LGY11

Utveckla elevernas digitala kompetens med Geoskolan

Geoskolan är en digital lärmiljö för grundskolan och gymnasiet som ger möjlighet att visualisera och analysera natur och samhälle med hjälp av geografisk information. Den består av en kartapplikation och lektionsförslag för att göra det enklare att använda digital geografisk information och GIS i skolan.


Både lärare och elever har tillgång till Geoskolan via Internet där den finns öppen och gratis på www.geoskolan.se. Geoskolan passar bra för fältstudier genom att den är enkelt tillgänglig via Internet i till exempel en smartphone eller surfplatta. Kartapplikationen innehåller rikstäckande digital geografisk information från olika myndigheter, i form av olika kartlager. Den kan beskrivas som ett enkelt GIS som gör det möjligt att analysera och presentera genom att välja lager, zooma, panorera, mäta, rita och skriva ut.


Lärmiljön kan användas inom flera av grundskolans och gymnasiets ämnesområden som till exempel geografi, historia, samhällskunskap, biologi, naturkunskap, teknik, matematik och idrott.

Geoskolan har tagits fram av Lantmäteriet i samarbete med flera andra myndigheter och kommuner.

  • Ämne Biologi, Geografi, Historia, Idrott & Hälsa, Matematik, Naturkunskap, Samhällskunskap, Teknik
  • Årskurs Förskola-Förskoleklass, 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet
  • Tema Miljö & Hållbar utveckling, Övrigt
  • Avsändare Lantmäteriet - www.geoskolan.se
  • Externt material