Material som kan vara intressant för dig


Att förstå sin omvärld och sig själv Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: Geografi, Historia, Religion, Samhällskunskap

Globala målen om vatten Årskurs: 4-6 Ämne: Biologi, Engelska, Geografi, Samhällskunskap

Barnkonventionen på lättläst svenska Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: SO, Svenska, Ämnesövergripande

Kostnadsfritt webbinarium om att arbeta med värdegrund och elevhälsa

Titta på Värdegrunden.se och Elevhälsans populära webbinarium där du får inspiration och praktiska tips hur du kan arbeta med värdegrund och elevhälsa på ett konkret sätt.

Den 17 november 2021 genomfördes detta kostnadsfria webbinarium i Zoom. Webbinariet syftar till att ge tips och inspiration om hur skolan kan genomföra ett modernt och effektivt värdegrundsarbete inom skolans arbete i klassrummet och via elevhälsan. Under webbinariet gick Anna Nygren igenom Värdegrunden.se som är en lektionsbank och lärresurs för att arbeta systematiskt med dessa frågor.

Här på Värdegrunden har vi satt ihop ett paket med kortare övningar som kompletterar övriga lektioner i Värdegrundens lektionsbank. Att komma ut och möta elever och ge elevhälsan ett ansikte är något som de flesta inom elevhälsan arbetar med och övningarna här kan fungera som ett inslag i det arbetet. Elevhälsans arbete med Värdegrunden kan också vara ett startskott för klassens lärare att ta arbetet med hälsa och värdegrund vidare under läsåret. Det finns många lektioner på Värdegrunden.se som vänder sig till lärare inom olika ämnen.

Föreläsare
Anna Nygren, har lång erfarenhet av förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom både specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset för arbetet med elevernas livsstil.

Målgrupp
Webbinariet vänder sig till lärare, fritidspersonal, elevhälsoteam och skolledare.
Från årskurs 1 – gymnasiet. Fokus från årskurs 4.

Avsändare
Webbinariet genomfördes av Värdegrunden.se och är kostnadsfritt – www.vardegrunden.se

Se webbinariet här!

Vid frågor:
Mejl: johannes@elevhalsan.se
Tel: 070-492 01 96

  • Ämne Ämnesövergripande
  • Årskurs 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet
  • Tema Webbinarier
  • Avsändare Vardegrunden.se
  • Externt material