Material som kan vara intressant för dig


Jag visste när jag var tio Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: Idrott & Hälsa, SO, Ämnesövergripande

Innan du laddar ner Jag visste när jag var tio så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för Jag visste när jag var tio kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Tema. Gråzoner och tjatsex för gymnasiet Årskurs: Gymnasiet Ämne: Samhällskunskap, SO, Svenska

Innan du laddar ner Tema. Gråzoner och tjatsex för gymnasiet så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för Tema. Gråzoner och tjatsex för gymnasiet kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Bakterier i maten Årskurs: 7-9, Gymnasiet Ämne: Biologi, Geografi, Hem- och konsumentkunskap, Naturkunskap, Samhällskunskap, Svenska

Innan du laddar ner Bakterier i maten så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för Bakterier i maten kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Media Smart – läromedlet för källkritik, reklam och media

  • Koppling till läroplan: LGR11

Media Smart för lågstadiet består av fem lektioner som syftar till att ge barn en introduktion till reklam. Här får de möjlighet att lära sig om vilka olika skepnader reklam kan ha, och fundera över i vilka situationer de kan möta reklam samt hur de påverkas av den.

Med hjälp av Media Smart får eleverna ett enkelt och roligt material att arbeta med för att lära sig att kritiskt granska reklam i alla kanaler.

Kreativa och roliga aktiviteter och diskussionsmoment varvas med teori samtidigt som barnen skapar sig en medvetenhet kring reklam. Media Smart för lågstadiet består av lektioner som Vad är reklam?På nätet och framför tv:n och Kändisar & reklam.

Du som lärare kan använda hela eller delar av materialet. Varje lektion är fristående och du kan arbeta med dem i den ordning som passar er bäst. Till varje lektion finns övningsuppgifter som ni kan arbeta med individuellt, i grupper eller i helklass. Dessutom finns det till varje lektion ett antal reklamexempel. Ni kan använda dessa eller söka fram egna exempel.

Läs mer och arbeta med Media Smart för ÅK 1-3 här

  • Ämne Bild, SO, Svenska
  • Årskurs 1-3
  • Tema Ekonomi & Entreprenörskap, Medier & Källkritik
  • Avsändare Media Smart
  • Externt material