Material som kan vara intressant för dig


Alla dessa märken Årskurs: 1-3 Ämne: Bild, Hem- och konsumentkunskap, SO, Svenska

Innan du laddar ner Alla dessa märken så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner
Prova på Plastslöjd

Gå till materialet
  • Koppling till läroplan: LGR11

En av vår tids viktigaste miljöfrågor handlar om plast, och som ett sätt att berätta om materialet och engagera högstadieelever inbjuds högstadieklasser i hela landet att delta i Plastslöjd.

Plastslöjd är ett enkelt och roligt sätt att engagera högstadieelever i en av vår tids viktigaste miljöfrågor. I fem steg får skoleleverna arbeta med allt från insamling till att lära sig om materialet och att sedan skapa något nytt. Tillsammans med Tekniska museet har vi nu tagit fram lektioner och workshops där högstadieelever både lär sig om problemet ur ett samhällsperspektiv och engageras i att sin egen framtid.

Eleverna börjar med att samla in plastskräp i sitt närområde. Med hjälp av lektionsmaterial arbetar klassen sedan med Plastmatte, Plastkemi, och Plastsamhällskunskap. Med den nyvunna kunskapen om plast sorterar eleverna sedan plasten och under tre workshops i plastslöjd skapas nya kreationer som sedan gärna visas upp på skolornas (och stolta elevers) Facebook- och Instagramkonton med #plastslöjd. Alla bidrag som visas upp innan november är dessutom med och tävlar om att bli utställda 2023!

Plastslöjd är en del av Håll Sverige Rents och Hand in Hands projekt Waves of Change som jobbar med att både bekämpa fattigdom och minska marin nedskräpning.

  • Ämne Hantverkskunskap, Hållbart samhälle, Kemi, Matematik, Samhällskunskap, Slöjd, Ämnesövergripande
  • Årskurs 7-9
  • Tema Ekonomi & Entreprenörskap, Miljö & Hållbar utveckling, Övrigt
  • Avsändare Håll Sverige Rent
  • Externt material