Material som kan vara intressant för dig

Riksdagen i samhället

Innan du laddar ner Riksdagen i samhället så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner

Riksdagen i samhället är ett fördjupande studiehäfte som beskriver riksdagens uppgifter, lagstiftningsprocess och dess roll i samhället.

Studiematerialet är anpassat till gymnasiet och högstadiet och är avstämt mot styrdokumenten. Materialet innehåller mycket grafik och illustrationer för att förklara och visualisera riksdagens fem uppgifter och beslutsprocess. Sveriges medlemskap i EU betonas liksom hur dess påverkar på riksdagens arbete. I studiehäftet beskrivs även regeringens uppgifter och hur det går till när regeringen bildas. En ordlista och elevuppgifter finns i slutet.

Riksdagen i samhället, som du kan ladda ner här på sidan, är ett av tre fördjupande studiehäften. De andra två är: Demokratin i samhället och Demokratens handbok.

Här hittar du samtliga studiematerial där du också kan beställa Riksdagen i samhället i tryckt format

  • Ämne Samhällskunskap, SO
  • Årskurs 7-9, Gymnasiet
  • Tema Demokrati, Mänskliga rättigheter
  • Avsändare Sveriges riksdag
  • PDF-fil