Material som kan vara intressant för dig


Mellis och motion Årskurs: 7-9 Ämne: Biologi, Hem- och konsumentkunskap, Idrott & Hälsa

3. Skogen, kretslopp och klimatnytta Årskurs: 7-9 Ämne: Biologi, Kemi

Innan du laddar ner 3. Skogen, kretslopp och klimatnytta så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.



Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Växtnäring och miljöpåverkan Årskurs: 7-9 Ämne: Kemi

Innan du laddar ner Växtnäring och miljöpåverkan så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.



Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Vad är det vi äter? – vi testar tomater och ketchup

Innan du laddar ner Vad är det vi äter? – vi testar tomater och ketchup så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.



Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner

  • Koppling till läroplan: LGR11

Lektionstips med tillhörande lärarhandledning. 

Jämför olika råvaror och förädlade produkter. I arbetet undersöker ni tomatketchup och eleverna får lära sig mer om tillsatser och främmande ämnen i maten, samt hur man kan undvika dem. För att använda sina kunskaper får eleverna testa att laga samma mat från grunden utan tillsatser. 

Länk till sammanfattande stödmaterial

  • Ämne Hem- och konsumentkunskap, NO
  • Årskurs 4-6
  • Tema Hälsa & Mat, Miljö & Hållbar utveckling
  • Avsändare KRAV
  • PDF-fil