Material som kan vara intressant för dig


Ärlighet Årskurs: 1-3 Ämne: Samhällskunskap

Innan du laddar ner Ärlighet så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Unga Direkt - På webben Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: Ämnesövergripande

Max18 för 7-9 Årskurs: 7-9 Ämne: Bild, Idrott & Hälsa, Matematik, SO, Svenska

Höj rösten för en hållbar värld

Kan en text göra världen mer hållbar? Kan en bild göra skillnad för klimatet? Kan en film leda till nya lösningar? Och framförallt – kan Sveriges ungdomar förändra världen?

Ungdomar har den förändringsvilja, handlingskraft och idérike­dom som krävs för att engagera och påverka. Tillsammans med skolan vill vi på Håll Sverige Rent skapa möjligheter för deras engagemang, med en egen kanal där de kan göra sina röster hörda.

Unga Reportrar är en årlig journalistiktävling inom miljö och håll­barhet. Här får skolklasser i årskurs 6–9 och gymnasiet chansen att lyfta viktiga frågor och visa nya perspektiv. Och i en tid då vår demokrati riskerar att urholkas av fake news, får de utveckla för­mågan att arbeta källkritiskt, lösningsorienterat och nyanserat.

Genom Unga Reportrar tar eleverna reporterns roll och får själva uppleva hur bra journalistik kan förändra världen – ett ord, en bild, och en filmruta i taget.

Nytt för i år är att tävlingen kommer att vara uppdelad i två olika ålderskategorier, elever i årskurs 6–9 tävlar mot varandra i en ålderskategori och gymnasieelever tävlar i en annan ålderskategori. Dessutom finns det fina priser till vinnarna i varje kategori. De får även möjlighet att tävla internationellt i Young Reporters for the Environment.

Sista dag att skicka in sitt bidrag är 1 mars 2021. Läs mer om tävlingen på vår hemsida.

Unga Reportrar är en del av internationella Young Reporters for the Environment, ett initiativ från Foundation for Environmental Education (FEE) som är världens största utbildningsorganisation inom miljöfrågor.

  • Ämne Geografi, Mediekommunikation, Samhällskunskap, SO, Svenska
  • Årskurs 4-6, 7-9, Gymnasiet
  • Tema Miljö & Hållbar utveckling
  • Avsändare Håll Sverige rent - Unga reportrar
  • Externt material