Material som kan vara intressant för dig


Vi lämnar till skolan det käraste vi har Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: Ämnesövergripande

Hedersvåld Årskurs: 7-9, Gymnasiet Ämne: SO, Svenska

Lärarhandledning för "Jag vill säga något" Årskurs: 1-3, 4-6, 7-9, Gymnasiet Ämne: SO, Svenska, Ämnesövergripande

Kompis med kroppen lektion i en ICA-butik

  • Koppling till läroplan: LGR11

Besök en frukt- och grönsaksavdelning med klassen

Varje år får du som är lärare för årskurs 2 och 5 en inbjudan att delta i ICAs Kompis med kroppen – skolaktivitet, och nu är det dags igen! Ta med klassen på en rolig och färgstark lektion i en ICA-butik. Ni bjuds på provsmakning, får bland annat lära er skillnaden mellan röd, grön och gul paprika och veta mer om olika exotiska frukter. Aktiviteten är kostnadsfri.

Du som är lärare kan även ladda hem underlag i ämnet. Nedan, under "Relaterade material" hittar du studiematerial för Kompis till kroppen till både lärare och elev.

Kompis med kroppen - fem om dan´ är en satsning för att sprida kunskap om goda matvanor med inriktning på frukt och grönsaker, vikten av rörelse och även till viss del matvanorna kopplat till hållbarhet. Satsningen är framtagen genom ett nära samarbete mellan pedagoger och ICA. Den går ut på att barn ska lära sig att vikten av att äta frukt och grönsaker och må bra, men också ta sin del av ansvaret för att vårt samhälle ska utvecklas mer hållbart!

Klicka på den gröna knappen för att anmäla din klass (anmälan är öppen v.33-38). Du kommer då till ICA:s webbplats där du även kan hämta Smartboardmaterial, titta på filmer och ta del av annat material kopplat till frukt och grönt.

  • Ämne Biologi, Hem- och konsumentkunskap, NO, SO, Svenska
  • Årskurs 1-3, 4-6
  • Tema Hälsa & Mat, Miljö & Hållbar utveckling
  • Avsändare ICA
  • Externt material