I dessa fjärr- och distansundervisningstider kan det vara bra att skapa uppgifter där elevernas svar automatiskt samlas in. Du får snabbt en överblick på vilka elever som har gjort vad. Eftersom mina inlägg här på Gratis i skolan ska handla om verktyg som är gratis, så här kommer således dagens tips: Google Formulär.

Läs mer »

Vi på Gratis i skolan har samlat en del viktiga resurser för distansundervisning i en länksamling som du hittar i detta inlägg. Resurserna är gratis, åtminstone under en period.

Läs mer »

Att arbeta med tydliggörande pedagogik är en framgångsfaktor i såväl grundskolan som i gymnasieskolan. Läs Diana Storviks inspirerande inlägg.

Läs mer »

Kan mer information leda till mindre matsvinn i Sveriges skolor? Det ska forskare undersöka i ett projekt under våren 2020 – och de behöver hjälp från elever och lärare runt om i Sverige!

Läs mer »

Bad news är ett spel avsett för barn som är 15 år och äldre. Spelet handlar om desinformation på nätet, varför det är ett problem och vilka lösningar som finns.

Läs mer »

Flera gånger i månaden får jag frågan ”Vilken är den bästa appen”? Om frågan kommer från en pedagog svarar jag alltid ”Du är den bästa appen”. Glädjande nog får jag tillbaka höjda ögonbryn och en flackande blick som berättar för mig, och omvärlden, att det vet pedagogen redan om.

Läs mer »

Ingen pedagog i svensk skola år 2020 har kunnat missa att värdegrund är en väsentlig del av skolans uppdrag.

Läs mer »

Här finns planscher för förskolan som stöd för dig som har flerspråkiga barn på din avdelning.

Läs mer »

På Källebergsskolan valde vi HT 2017 att byta ut den tryckta matteboken mot det digitala läromedlet InterMatte, ett val som vi inte har ångrat en sekund.

Läs mer »
Sida