Material som kan vara intressant för dig


Nyfiken på trafiken Årskurs: 1-3 Ämne: Bild, Matematik, SO, Svenska

Innan du laddar ner Nyfiken på trafiken så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner
Redaktionen

Gå till materialet
  • Koppling till läroplan: LGR11, LGR22, LGY11

I klassrummet råder full aktivitet. Klassen är indelad i politiska nyhetsredaktioner och eleverna producerar informationsmaterial, genomför undersökningar, lär sig debattera mot varandra, skriver artiklar och skapar film om källkritik. Redaktionen är undervisningsmaterialet där elever genom praktiska uppgifter får möjlighet att lära mer om och möta demokratin!


Materialet består av tolv uppdrag som respektive nyhetsredaktion ska ta sig an. Upplägget bygger på att elever och lärare investerar en del tid och arbetar i ett längre temaarbete kring demokrati. Det går också bra att använda materialet som en uppgiftsbank där ni väljer ut en eller flera uppgifter som kompletterar terminens övriga undervisning.

Redaktionen består av två delar. Elevernas del med de tolv uppdragen samt en Lärarhandledning med tips till varje uppdrag.

Redaktionen har tagits fram av Göteborgsregionen i samarbete med och på uppdrag av MUCF.

Klicka här för att komma till elevmaterial med redaktionens tolv uppdrag

  • Materialet är kopplat också till skolans demokratiuppdrag
  • Ämne Medieproduktion, Samhällskunskap, Svenska
  • Årskurs 7-9, Gymnasiet
  • Tema Demokrati
  • Avsändare MUCF
  • Externt material