Så fungerar det

Denna webbtjänst är enkel och kostnadsfri att använda för dig i skolan

För att beställa material hos oss behöver du inte logga in eller skapa något konto. Vi rekommenderar dock att du skapar ett konto så att vi kan matcha dina behov och preferenser med vår tjänst. Samtliga material är kostnadsfria. Ingen frakt eller annan kostnad tillkommer vid beställning eller nedladdning. Fysiska material skickas endast inom Sverige, en del material kan endast beställas av speciella lärargrupper som materialen är avsedda för.

Skapa konto

Du kan välja att skapa ett konto på gratisiskolan.se. Då har du möjlighet att bevaka dina intresseområden och kan få relevanta tips. Du har då dessutom möjlighet att delta i undersökningar där du kan få t ex biobiljetter som tack för ditt deltagande. Det finns två sätt att skapa konto. Antingen kan du använda ditt Facebookkonto. Då klickar du på ”Logga in med Facebook”. Sedan väljer du dina intresseområden. Du kan också välja att skapa ett konto med hjälp av din epostadress.

För att söka fram skolmaterial

Högst upp på webbplatsen finner du en sökruta. När du börjar skriva in ett sökord får du förslag som du sedan kan klicka på.

Du kan också välja kategori enligt årskurs, ämne, tema eller avsändare. Kategorierna hittar du under sökrutan och när du placerar muspekaren över t ex ”Årskurs” så öppnas en rullgardinsmeny där du väljer det som är relevant för dig. Alternativt så klickar du på någon av kategorierna. När du klickat så öppnas en filtreringsmeny till vänster där du kan välja att filtrera. Resultaten av dina val presenteras sedan till höger om filtreringsmenyn.

På respektive materialsida finner du också vissa taggar som du kan klicka på för att visa material kopplade till den aktuella taggen.

För att beställa ett tryckt material

Klicka på ”Beställ”. I rutan som öppnas, välj antal och ange sedan dina uppgifter i rutan. Klicka sedan på ”Beställ”. Vi levererar normalt inom 14 dagar, självklart gratis.

För att ladda ner

Fyll i din epostadress i rutan ovanför den gröna knappen. Klicka sedan på ”Ladda ner”. Klicka sedan på länken i rutan som öppnas för att ladda ner filen. En länk till filen skickas också direkt till din epostadress.

Externa material

I många fall så vidarelänkar vi till skolmaterial som ligger på externa webbplatser. Dessa har knapptexten "Gå till materialet".