Material som kan vara intressant för dig


Lektion 08: Frihet från våld Årskurs: 4-6, 7-9 Ämne: Bild, Samhällskunskap, Svenska

Innan du laddar ner Lektion 08: Frihet från våld så behöver du ange detta:

Jag vill gärna få tips om relevanta skolmaterial och få möjlighet att tycka till i intressanta undersökningar. Därför är det ok att avsändaren för de material jag laddar ner eller beställer kontaktar mig.Jag vill gärna få epost från Gratis i skolan så jag inte missar något.

Här hittar du vår integritetspolicy

Ladda ner


Utbildningspaket på Arabiska Årskurs: 7-9 Ämne: SYV, Ämnesövergripande

Skolboken ”Antiziganismen i Sverige” – klassuppsättning (30 ex) Årskurs: 7-9, Gymnasiet, Särskola, Vuxenutbildning Ämne: Gymnasiearbetet, Historia, Hållbart samhälle, Samhällskunskap, SO, Ämnesövergripande

Spillosoferna - ett material om Corona

  • Koppling till läroplan: LGR11

Corona

Corona-materialet omfattar färdiga arbetspass med fakta, filmer och musik samt en löpande digital handledning som ger dig som lärare stöd att möta barnen i de komplexa och globala frågor som är högaktuella just nu. Barnens tankar, erfarenheter och frågor är utgångspunkten i åtta arbetspass á ca 60 min där praktiska moment ingår.

Spillosoferna är ett ämnesövergripande och kreativt läromedel i hållbar utveckling som utgår från de Globala målen. Corona-materialet har en tydlig koppling till Globalt mål 3, God hälsa och välbefinnande och till mål 9, Innovationer, infrastruktur och hållbar industri och visar hur digitalisering och uppfinningsrikedom utgör två viktiga parametrar under pandemin.

  • Ämne Biologi, Entreprenörskap, Hem- och konsumentkunskap, Hållbart samhälle, Idrott & Hälsa, Samhällskunskap, Ämnesövergripande
  • Årskurs Förskola-Förskoleklass, 1-3, 4-6
  • Tema Demokrati, Miljö & Hållbar utveckling
  • Avsändare Spillosoferna
  • Externt material