Material som kan vara intressant för dig


Lektion 2 - Lapp-programmering Årskurs: 1-3, 4-6 Ämne: Matematik, Teknik

Framtidskartor Årskurs: 7-9 Ämne: SFI, SYV, Ämnesövergripande

Lektion om medverkan till brott Årskurs: 7-9, Gymnasiet Ämne: SO

Virtuella arbetsplatsbesök

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut? Vad innebär det att arbeta inom olika yrken?

Dessa är frågor som inte är lätta att besvara om eleverna inte själva får möjligheten att besöka olika arbetsplatser. Men det är inte alltid den möjligheten finns för skolan och eleverna. Istället kan du nu, med hjälp av våra 360-filmer låta eleverna göra virtuella arbetsplatsbesök för att ge dem en inblick i 20 olika yrken som till exempel kock, maskinförare eller hotellreceptionist.

WorldSkills Sweden har tagit fram dessa filmer tillsammans med branschexperter, som du nu fritt kan använda i din vägledning med elever, i lektionsmanhang, öppet hus eller på mässor. I varje film får du se en yrkesverksam person i sitt dagliga arbete samtidigt som fakta ges kring yrket och dess möjligheter.

Vi på WorldSkills Sweden vill att du ska känna att det är fritt fram att använda filmerna, att testa dig fram i vilket sammanhang dem funkar bäst för just dig och dina elever, och vi blir glada för varje enskilt tillfälle som filmerna används! Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Det går att titta på filmerna i en vanlig dator, läsplatta eller mobil och du kan då titta runt i 360 grader. Men allra bäst blir upplevelsen om du använder ett par VR-glasögon. Du använder då en mobil som du stoppar in i ett par VR-glasögon. VR-glasögonen finns att köpa i de flesta teknikaffärer och kostar allt ifrån några tior och uppåt. För att få en VR-film att visas i VR-läge på Youtube så klickar du på den lilla VR-symbolen som finns längst ner till höger på skärmen innan du stoppar in mobilen i VR-glasögonen.

  • Ämne SO, SYV
  • Årskurs 1-3, 4-6, 7-9
  • Tema Framtidens yrken
  • Avsändare WorldSkills Sweden
  • Externt material